Werkkapitaal financiering

Werkkapitaal is het kapitaal dat bedrijven gebruiken om aan hun dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. U moet hierbij denken aan de betaling van leveranciers en de aanvulling van de voorraden. Eenvoudig berekend is het een optelling van de bezittingen minus de kortlopende schulden.

Bijvoorbeeld, een onderneming heeft € 50.000 op de lopende rekening staan bij de bank en krijgt nog € 30.000 van klanten. Aan de andere kant is de onderneming nog € 20.000 verschuldigd aan leveranciers en €15.000 aan de belastingdienst. Het werkkapitaal bedraagt dan: € 80.000 (€50.000 + €30.000) - € 35.000 (€ 20.000 + €15.000) = €45.000.

Voor goed beheer van uw werkkapitaal zijn 1) debiteuren, 2) voorraden en 3) crediteuren de drie belangrijkste onderdelen. Als uw klanten de facturen later betalen moet u langer op uw geld wachten terwijl de rekeningen die u moet betalen wel doorlopen. Een lange betaaltermijn is dus ongunstig voor het werkkapitaal. Het omgekeerde geldt natuurlijk voor de facturen die u zelf moet betalen. Als u afspraken kan maken met je leveranciers om later te betalen dan houdt u, uw werkkapitaal langer beschikbaar voor andere uitgaven. Voor voorraden geldt hetzelfde. Hoe langer uw producten op voorraad liggen voordat u ze verkoopt, hoe langer het duurt voordat u er geld voor ontvangt.

Een negatieve werkkapitaalsituatie kan ontstaan wanneer uw klanten binnen een termijn van 30 dagen betalen, maar u dient binnen 10 dagen wel de salarissen van uw personeel te betalen. In een dergelijke situatie kan het verstandig zijn om extra werkkapitaal aan te trekken om de verdere groei van de onderneming niet te remmen.

De keuze voor een passende financiering van werkkapitaal is voor veel ondernemers niet eenvoudig. Steeds meer alternatieve financieringsvormen dienen zich aan. De keuze tussen allerlei verschillende alternatieve financieringsvormen met ieder hun eigen specifieke kenmerken is vaak niet overzichtelijk. ZAQELIJK is op de hoogte van de meeste (alternatieve) financieringsvormen voor het werkkapitaal. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen?

Wij helpen u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

U kunt ons ook bellen:

Ontdek hoe wij onze klanten hebben geholpen op het gebied van werkkapitaal financieringen

De goedkoopste en beste vloeren vind je bij Laminaatxxl.nl.

Laminaatxxl.nl  

Vakkundig op het gebied van speciaal laswerk.

Van Maastricht Lasservice

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Buitendams 91
3371 BB  Hardinxveld-Giessendam

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

088 00 49 800 Info@zaqelijk.nl

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM