Nieuws

28 December 2023
Paul

‘De kracht van de verbinding’

De markt voor bedrijfsfinancieringen werd in 2023 met verschillende uitdagingen geconfronteerd. Onder andere als gevolg van de rentestijgingen nam de investeringsdrift van ondernemers af. Als ZAQELIJK weten wij echter in ieder economisch klimaat waarde te creëren: zo hebben we veel overnames en bedrijfsoverdrachten mogen begeleiden.

Uitdagend economisch klimaat

Paul: “Het huidige economische klimaat is minder aantrekkelijk voor investeringen. Dat wordt onder meer veroorzaakt door zorgen over internationale onrust, politieke instabiliteit en oplopende inflatie. Desondanks hebben wij ook in deze veranderende markt vele ondernemers kunnen helpen met het financieren van hun plannen.”

Intense financieringstrajecten

“Daarom veranderen wij mee met de markt”, vervolgt Paul. “ZAQELIJK heeft zich in 2023 nadrukkelijker bezig gehouden met overnames en bedrijfsoverdrachten. Wij hebben daar goed op ingespeeld, hoewel dat langdurige en intense trajecten zijn. Emotie speelt vaak een bepalende rol en dan geeft het extra veel voldoening wanneer we dat goed en succesvol afronden voor alle betrokkenen. De overname van ATWT die wij hebben begeleid, is daar een mooi voorbeeld van. Twee voormalige medewerkers hebben de activiteiten van deze onderneming voortgezet binnen hun eigen bedrijf: Wear Parts Europe.”

Randen van het speelveld

Paul vervolgt: “Aan de randen van het speelveld krijg je de meeste voldoening. Zo heb ik ook twee starters in de horeca gefinancierd, wat heel veel waardering opleverde. Deze ondernemers beseften dat bedrijfsfinanciering aanvragen een vak apart is. We hebben de ondernemers goed kunnen begeleiden. Dit gold ook voor het financieren van enkele ondernemers in zwaar weer. Hiermee maken we echt het verschil. ”

Betrokken bijrijder

“De toegevoegde waarde van ZAQELIJK, in een wereld van cijfers, geld en berekeningen, is onze persoonlijke werkwijze. Tijdens een financieringstraject hebben wij in korte tijd heel intensief contact met ondernemers. Zij moeten zich op veel vlakken ‘bloot’ geven: vertrouwen speelt hierbij een belangrijke rol. Mede door deze intense relatie kunnen wij de ondernemer optimaal adviseren. Wij zitten echter niet aan het stuur van de onderneming, maar zijn wel die betrokken bijrijder!” 

Allemaal ambassadeurs

Paul: “We hebben in 2023 toch weer heel veel ondernemers op weg kunnen helpen. Zelf ben ik betrokken geweest bij zo’n vijftig trajecten. Deze ondernemers zijn allemaal ambassadeurs geworden voor ZAQELIJK! Wij merken dat mond-tot-mondreclame goed werkt. Onze regionale netwerken breiden zich uit als een olievlek; steeds meer ondernemers weten wat wij doen en willen gebruik maken van onze dienstverlening.”

Nieuwe financieringsoplossingen

“Daarnaast zoeken we altijd naar nieuwe financieringsbronnen”, zegt Paul. “We werken bijvoorbeeld steeds vaker samen met particuliere investeerders naast de grootbanken. Non-bancaire financieringsoplossingen zijn een waardevol alternatief, vooral voor kleine en middelgrote ondernemingen. De voordelen zijn bijvoorbeeld de snelheid en het minder rigide financieringsbeleid.  Het is mooi dat we ook op deze manier onze ondernemers hun plannen kunnen laten realiseren.”

DNA van ondernemers

Paul besluit: “Ook afgelopen jaar bleek maar weer dat het hechte team van ZAQELIJK een belangrijke randvoorwaarde vormt voor goede resultaten. Wij kunnen altijd sparren met elkaar en dit zorgt voor creatieve invullingen. Hiervan profiteert uiteindelijk de ondernemer. Dat is de kracht van onze verbinding. Wij denken in oplossingen en zijn helder en direct in onze communicatie. Wij spreken de taal van de ondernemers, we delen hetzelfde DNA!” 

Binnenkort blikt Marc Damen vooruit op 2024: blijf ons volgen via de website en socialmediakanalen.

Heeft u vragen?

Wij helpen u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

U kunt ons ook bellen:

Vragen?

Wij helpen u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

Vragen?

Ik help u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

Vragen?

Ik help u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

Person riejanne

Vragen?

Ik help u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

Vragen?

Ik help u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

2231833 Zaqelijk   Content 28 12 2023 Nieuws
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Moerbei 16
3371 NZ Hardinxveld Giessendam

ZAQELIJK Maashorst
Cereslaan 4
5384 VT Heesch

ZAQELIJK Bommelerwaard
Wichard van Pontlaan 86
5302 XC Zaltbommel088 00 49 800
Info@zaqelijk.nl
SMF_Keurmerk

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM