Bedrijfsovername financiering

Bent u van plan een bedrijf over te nemen?  Vaak is dit een traject waarbij u niet over één nacht ijs gaat. Voordat u dit traject ingaat is het goed na te denken over de mogelijke financiering.

Op zoek naar een geschikte specialist voor uw bedrijfsovername financiering? Gaat u de aankoop (gedeeltelijk) uit eigen middelen financieren of heeft u vreemd vermogen nodig? Als u vreemd vermogen nodig hebt, zijn er verschillende opties. Een combinatie van de verschillende oplossingen is ook een mogelijkheid. ZAQELIJK adviseert u van A tot Z op het gebied van uw bedrijfsovername financiering.

Naast een bancaire lening en/of een private financiering zijn er ook andere mogelijkheden om een bedrijfsovername te financieren, bijvoorbeeld door  crowdfunding, leasing en factoring. In sommige gevallen is de verkoper bereid om een (achtergestelde) lening te verstrekken waardoor een deel van de koopsom schuldig blijft.

Voor de kredietcrisis werden de meeste overnames door bancaire instellingen gefinancierd. Door de kredietcrisis moeten bancaire instellingen zich aan strengere Europese regelgeving houden en extra eigen kapitaal aanhouden. Hierdoor zijn bancaire instellingen terughoudender en voorzichtiger bij overnamefinancieringen voor bedrijven. Tegenwoordig zijn er daarom vaak meerdere partijen nodig om de financiering rond te krijgen. 

Bij de meeste overnames van bedrijven dient de verkoper tegenwoordig ook mee te financieren. Dat kan via een geleidelijke aandelenoverdracht of een “earn-out constructie”. Een earn-out constructie is een regeling bij de (ver)koop van een bedrijf waarbij een deel van de koopprijs wordt betaald, afhankelijk van de resultaten in de komende jaren.

Bancaire instellingen kiezen er vaak voor om de goodwill te financieren met een borgstellingskrediet, waarbij de overheid voor een deel borg staat. Voor de aankoop van machines wordt gekeken naar een operational of financial leaseproduct. En voor debiteuren- en voorraadfinanciering kan factoring een optie zijn. Ook participatiemaatschappijen en private financierders zijn een optie vandaag de dag. De mogelijkheden nemen toe waardoor overnames van (mkb) bedrijven gefinancierd kunnen worden.

Het onafhankelijk intermediair zoals ZAQELIJK heeft kennis van de markt, weet welke partijen geschikt zijn om deel te nemen. ZAQELIJK heeft een netwerk van participatiemaatschappijen, private financierders/investeerders.

Overnamefinanciering is een specialisme, met fiscaal juridische aspecten. Niet een standaardproduct. Het onafhankelijk intermediair werkt daarom samen met fiscale en juridische specialisten. ZAQELIJK kan daardoor haar rol als onafhankelijke financieringsregisseur vervullen bij het (gestapeld financieren) van een bedrijfsovername.

Bedrijfsovername financiering: goed geregeld!

Heeft u plannen voor het uitbreiden van uw bedrijf en bent u op zoek naar bedrijfskapitaal voor de overname van een bedrijf? Heeft u grootse plannen voor een bedrijfsovername financiering en heeft u een geldschieter nodig? Zoekt u dan niet verder. De experts van ZAQELIJK gaan graag voor u aan de slag om de juiste geldverstrekker voor uw bedrijf te vinden. Wij slaan graag onze handen ineen voor ondernemers die verder willen met hun onderneming en voor ondernemers die plannen hebben om hun koers verder uit te zetten. Wij steunen en stimuleren deze plannen en nemen het zoeken naar een financierder graag van u over. In nauw overleg met uw boekhouder en accountant begeleiden wij u van A tot Z met het verkrijgen van uw bedrijfsovername financiering. U bent bij ons aan het juiste adres voor een bancaire lening, rekening courant, factoring, lease of alternatieve kredietfaciliteiten. Door onze jarenlange ervaring in bedrijfsovername financiering bent u bij ZAQELIJK op het juiste adres. Wij beschikken over een netwerk van private investeerders. Bent u benieuwd wat wij voor uw wensen kunnen betekenen? Wij raden het u aan om vrijblijvend een kijkje te nemen bij onze aangeboden diensten. 

Volledig uit handen nemen van een bedrijfsovername financiering

ZAQELIJK staat bekend om zijn korte lijnen en duidelijke afspraken. Wij begrijpen als geen ander dat het lastig kan worden om uw doelen te verwezenlijken als u een idee heeft maar niet over financiële middelen beschikt. Wij zijn er voor het MKB,  vastgoed, binnenvaart en de agrarische sector. Wij geven u eerlijk advies en realiseren voor u de beste deal. Het is onze taak om maatwerk te leveren en ons in uw situatie te verdiepen. Naar aanleiding van een gratis kennismakinggesprek bespreken wij graag uw wensen en bekijken wij of uw doelen haalbaar zijn. Is dit het geval? Dan gaan wij direct van start. ZAQELIJK zorgt ervoor dat u zich kunt concentreren op uw eigen werkzaamheden terwijl wij contact opnemen met uw boekhouder. Wij zijn zijn onafhankelijk, integer en transparant en ontzorgen u volledig. Bij ons staat uw belang voorop!

Onafhankelijke partner voor uw bedrijfsovername financiering

Een bedrijfsovername financiering vraagt u niet iedere dag aan en wij kunnen het ons goed voorstellen dat u benieuwd bent naar de mogelijkheden en de marktconforme rentes. Bij ZAQELIJK werken wij altijd met een vast contactpersoon zodat er korte lijnen zijn. U kunt uw contactpersoon direct benaderen zodat er altijd volledige helderheid is. Wij zijn onafhankelijk en geven u transparant advies!​​​​​

Heeft u vragen?

Wij helpen u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

U kunt ons ook bellen:

Ontdek hoe wij onze klanten hebben geholpen op het gebied van financieringen voor bedrijfsovernames

Kwaliteit en persoonlijke service staan bij ons voorop!

Banketbakkerij Stam B.V.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Buitendams 91
3371 BB  Hardinxveld-Giessendam

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

088 00 49 800 Info@zaqelijk.nl

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM