Bedrijfsovername financiering

Bent u van plan een bedrijf over te nemen?  Vaak is dit een traject waarbij u niet over één nacht ijs gaat. Voordat u dit traject ingaat is het goed na te denken over de mogelijke financiering.

Op zoek naar een geschikte specialist voor uw bedrijfsovername financiering? Gaat u de aankoop (gedeeltelijk) uit eigen middelen financieren of heeft u vreemd vermogen nodig? Als u vreemd vermogen nodig hebt, zijn er verschillende opties. Een combinatie van de verschillende oplossingen is ook een mogelijkheid. ZAQELIJK adviseert u van A tot Z op het gebied van uw bedrijfsovername financiering.

Naast een bancaire lening en/of een private financiering zijn er ook andere mogelijkheden om een bedrijfsovername te financieren, bijvoorbeeld door  crowdfunding, leasing en factoring. In sommige gevallen is de verkoper bereid om een (achtergestelde) lening te verstrekken waardoor een deel van de koopsom schuldig blijft.

Voor de kredietcrisis werden de meeste overnames door bancaire instellingen gefinancierd. Door de kredietcrisis moeten bancaire instellingen zich aan strengere Europese regelgeving houden en extra eigen kapitaal aanhouden. Hierdoor zijn bancaire instellingen terughoudender en voorzichtiger bij overnamefinancieringen voor bedrijven. Tegenwoordig zijn er daarom vaak meerdere partijen nodig om de financiering rond te krijgen. 

Bij de meeste overnames van bedrijven dient de verkoper tegenwoordig ook mee te financieren. Dat kan via een geleidelijke aandelenoverdracht of een “earn-out constructie”. Een earn-out constructie is een regeling bij de (ver)koop van een bedrijf waarbij een deel van de koopprijs wordt betaald, afhankelijk van de resultaten in de komende jaren.

Bancaire instellingen kiezen er vaak voor om de goodwill te financieren met een borgstellingskrediet, waarbij de overheid voor een deel borg staat. Voor de aankoop van machines wordt gekeken naar een operational of financial leaseproduct. En voor debiteuren- en voorraadfinanciering kan factoring een optie zijn. Ook participatiemaatschappijen en private financierders zijn een optie vandaag de dag. De mogelijkheden nemen toe waardoor overnames van (mkb) bedrijven gefinancierd kunnen worden.

Het onafhankelijk intermediair zoals ZAQELIJK heeft kennis van de markt, weet welke partijen geschikt zijn om deel te nemen. ZAQELIJK heeft een netwerk van participatiemaatschappijen, private financierders/investeerders.

Overnamefinanciering is een specialisme, met fiscaal juridische aspecten. Niet een standaardproduct. Het onafhankelijk intermediair werkt daarom samen met fiscale en juridische specialisten. ZAQELIJK kan daardoor haar rol als onafhankelijke financieringsregisseur vervullen bij het (gestapeld financieren) van een bedrijfsovername.

Bedrijfsovername financiering: goed geregeld!

Heeft u grootse plannen voor uw onderneming waarvoor u bedrijfsovername financiering nodig hebt? Wilt u een bedrijf overnemen en zoekt u een betrouwbare geldschieter? ZAQELIJK is de intermediair die voor vrijwel iedere financieringsbehoefte de oplossing heeft. Voor bedrijfsovername financiering zijn er diverse mogelijkheden. Denk aan een bancaire lening, private investering, crowdfunding, leasing of factoring. Wij beschikken over financiële experts die kennis hebben van de markt en weten welke partijen voor uw bedrijfsovername financiering het meest geschikt zijn. Wij hebben een groot netwerk van grootbanken, participatiemaatschappijen en private financierders/investeerders. ZAQELIJK is er voor de ondernemers in het MKB, vastgoed, binnenvaart en de agrarische sector. Als u verder wilt met uw onderneming of een andere koers wilt gaan varen dan heeft u ons aan uw zijde! Het is ons doel om ondernemers met plannen en ambities te ondersteunen. Bancaire instellingen zijn tegenwoordig terughoudend om bedrijfsovername financiering te regelen en daarom vindt bedrijfsfinanciering steeds meer plaats door andere investeerders die naar mogelijkheden zoeken om hun vermogen te laten renderen. Wij gaan op zoek naar de meest geschikte financieringspartner voor uw financieringsverzoek en daarbij staat altijd uw belang voorop! ZAQELIJK sleept er altijd de beste deal uit voor uw bedrijf. 

Maatwerk voor uw bedrijfsovername financiering

Als u bij ons aanklopt met een verzoek om financiering voor bedrijfsovername dan volgt er eerst een goed gesprek. Wij geloven dat een persoonlijke aanpak de basis is van een succesvolle financiering en daarom zijn de lijnen kort en kunt u uw vaste contactpersoon altijd direct bereiken. Wij willen die vertrouwenspersoon zijn aan wie u met een gerust hart alles over kunt laten. Om te weten hoe groot de kans van slagen is, maken wij een financieringsscan. Als deze positief uitvalt dan krijgt u van ons een aanbieding. Als u daarmee akkoord gaat dan benaderen wij diverse door ons geselecteerde geldverstrekkers. Uit de verschillende reactie van de geldverstrekkers maken wij samen met u een keuze.

Jarenlange ervaring met bedrijfsovername financiering

Wij hebben jarenlange ervaring en hebben al 400 bedrijven kunnen helpen om hun bedrijfsfinanciering rond te krijgen. Wij zijn onafhankelijk, integer en transparant en u kunt van ons een eerlijk advies verwachten. Al onze financieringspartners hanteren goede marktconforme rentes. De betrokkenheid bij onze klanten is groot en wij zetten ons voor 100 procent in om er voor u de beste deal uit te slepen. Wij dragen graag ons steentje bij aan uw bedrijfsgroei! Neem vandaag nog contact met ons op!

Heeft u vragen?

Wij helpen u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

U kunt ons ook bellen:

Ontdek hoe wij onze klanten hebben geholpen op het gebied van financieringen voor bedrijfsovernames

Kwaliteit en persoonlijke service staan bij ons voorop!

Banketbakkerij Stam B.V.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Moerbei 16
3371 NZ Hardinxveld Giessendam

ZAQELIJK Maashorst
Cereslaan 4
5384 VT Heesch

ZAQELIJK Bommelerwaard
Wichard van Pontlaan 86
5302 XC Zaltbommel088 00 49 800
Info@zaqelijk.nl
SMF_Keurmerk

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM