Klant­ervaringen
Kwaliteit en persoonlijke service staan bij ons voorop!

Klant: Banketbakkerij Stam B.V.  |  Contactpersoon: Mark van Dalen
ZAQELIJK: Marc Damen

Banketbakkerij Stam is een begrip in Capelle aan de IJssel. De bakkerij is in 1956 opgericht door de familie Stam en staat sindsdien bekend om de kwaliteit en persoonlijke service.

De bakkerij verkoopt een breed assortiment aan verse banket- en broodproducten. Van taarten tot chocolaatjes en van een halfje wit tot aan eierenkoeken.

De bakkerij is jaren in handen geweest van de familie Stam, maar de eigenaars waren klaar om van hun pensioen te gaan genieten. De hoogste tijd voor een bedrijfsoverdracht. Binnen de familie was het niet mogelijk om een opvolger te vinden, waardoor de familie op zoek is gegaan naar een andere geschikte kandidaat. Eigenschappen: vakmanschap, passie en toewijding.

De juiste kandidaten werden gevonden in Mark en Willemien van Dalen. Mark is banketbakker en chocolatier. Mark is opgeleid als patissier en hij heeft bij verschillende bakkers ervaring opgedaan. Willemien heeft een opleiding Handel en Verkoop gedaan en zij was werkzaam op de broodafdeling van een supermarkt. Daardoor is zij gewend om met klanten te werken.

Voor de bedrijfsovername was een financiering nodig. In het begin van dit traject heeft Mark geprobeerd om deze financiering zelf rond te krijgen bij de bank. Helaas zonder enig succes. Het is voor een ondernemer ingewikkelder dan verwacht om zelf met het juiste plan te komen. Banken stellen financieel specifieke vragen en hoge eisen waardoor het voor de MKB ondernemer vaak lastig en tijdrovend is om zelf met het juiste plan te komen.

Via een connectie kwam de ondernemer in spé terecht bij Marc Damen van ZAQELIJK. Marc gaf het advies om het zelf opgestelde financieringsplan weg te halen bij de bank. Immers kun je maar één keer een eerste indruk maken. Vervolgens is Marc aan de slag gegaan om een nieuw voorstel op te stellen en uit te zetten bij verschillende partijen.

Mark is erg tevreden over het traject met Marc Damen. Hij zegt hierover: ‘Zonder Marc had de overname niet gelukt. Marc levert de cijfers op de juiste manier aan bij de banken. Hij zorgt dat alles op orde is, voordat de aanvraag naar de banken gaat. Oftewel hij regelt het complete plaatje.’

Volgens de nieuwe eigenaar van Banketbakkerij Stam is het voor huidige ondernemers moeilijk om met een idee naar de bank te stappen. ‘Je hebt echt een onafhankelijk financieel expert nodig. Iemand die je begeleidt en die weet wat er nodig is om een financiering rond te krijgen’. In het traject heeft Marc Damen voorgesteld om de kwaliteiten van Mark van Dalen onder de aandacht te brengen. Hiervoor heeft Mark verschillende persoonlijkheidstesten gedaan die hem nu nog steeds helpen in zijn dagelijkse werk.

Mark van Dalen is tevreden over de samenwerking met Marc Damen. Hij beschrijft deze als volgt: ‘Marc geeft duidelijke uitleg over cijfers. In Jip-en-Janneke taal legt hij het hele verhaal aan je uit. Hij vertelt waarom en hoe we dingen gaan aanpakken. Ook kun je met Marc snel schakelen. Een belletje of een appje, niets is bij hem te veel. Dat maakt Marc voor mij een prettige adviseur.’

Website:
www.bakkerijstam.nl

Heeft u vragen?

Ik help u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

U kunt mij ook bellen:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Moerbei 16
3371 NZ Hardinxveld Giessendam

ZAQELIJK Maashorst
Cereslaan 4
5384 VT Heesch

ZAQELIJK Bommelerwaard
Wichard van Pontlaan 86
5302 XC Zaltbommel088 00 49 800
Info@zaqelijk.nl
SMF_Keurmerk

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM