Klant­ervaringen
Kick heeft oog voor Design, Creatie en Prijs.

Klant: Kick Collection  |  Contactpersoon: Johan Lever
ZAQELIJK: Floris Visser

Kick Collection biedt als groothandel originele designmeubelen van hoge kwaliteit en voor een eerlijke prijs. Het bedrijf ontwerpt en produceert haar eigen meubelen, waarbij ze verschillende tussenstappen in het productieproces weglaten. Op die manier bieden ze de consument betaalbare en unieke designs voor in huis. Kick staat vooral bekend om haar moderne eetkamerstoelen, maar produceert ook tafels, kasten en banken.

Johan Lever is de eigenaar van Kick Collection en kent als geen ander de trends van de meubelindustrie. In 2000 is hij gestart met de onderneming Teak Selection, de voorloper van Kick. De handel bestond toen vooral uit teakhouten tuinmeubelen en dit werd later uitgebreid naar binnenmeubelen en accessoires. Deze producten werden vooral verkocht vanuit huurlocaties waaronder de eigen winkellocaties.

De laatste jaren vond er in de meubelbranche een sterke verschuiving plaats van fysieke winkels naar online verkoop. Hier heeft Johan adequaat op gereageerd door steeds meer focus te leggen op het internet en social media. Dit resulteerde in een forse groei van het bedrijf waardoor er extern een loods gehuurd moest worden en er behoefte was aan meer personeel.

Johan heeft het merk Kick via social media weten neer te zetten als een lifestyle gericht op betaalbare designmeubelen. De focus op internet en social media bleek een goede zet te zijn voor Kick. Er zijn op social media veel actieve volgers en de activiteiten hebben geleid tot meer aanvragen van dealers en andere afnemers. Zo bieden ze bij Kick hun volgers leuke content door middel van like-en-win acties.

Om te kunnen blijven groeien, heeft Johan een nieuw bedrijfspand aangekocht. Dit pand is geschikt voor een professionele studioruimte, extra kantoorruimte en de benodigde opslagruimte. Voor de financiering van het nieuwe bedrijfspand kwam Johan terecht bij Floris Visser van ZAQELIJK. Hij kende Floris nog uit de tijd dat hij werkte bij de lokale bank en ze hebben altijd contact gehouden. Toen Johan op zoek moest naar een financieringspartij, was de keuze voor Floris snel gemaakt.

Bij zijn huisbank merkte Johan op dat ze nogal stug met zijn financieringsaanvraag omgingen. Daardoor wilde hij graag op zoek naar alternatieven. In deze oriënterende fase nam hij contact op met Floris. Floris kon Johan helpen om zijn aanvraag bij verschillende partijen neer te leggen en om op die manier tot de beste financiering te komen. Johan zegt hierover: ‘Floris weet wat de banken vragen, waardoor hij de gegevens op maat kan aanleveren. Hierdoor wordt de struggle met de banken vermeden.’

Johan: ‘Floris heeft een groot netwerk en weet de juiste ingangen bij de banken te vinden. Hij weet precies wie hij moet hebben. Ook heeft hij veel ervaring, waardoor het minder tijd kost om een aanvraag in te dienen.’ Voor Johan was het belangrijk dat Floris hem kon ontlasten. ‘Floris geeft aan wat je moet doen en welke cijfers je moet aanleveren. Dat is ideaal.’

Bovendien ziet Johan het proces als een echte samenwerking. ‘Floris levert een stukje commitment. Hij steekt zijn tijd en energie in de aanvraag en daardoor wil hij zelf ook graag dat het een succes wordt.

Website:
www.kickcollection.nl

Heeft u vragen?

wilt u weten wat Floris voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Floris.

U kunt mij ook bellen:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Moerbei 16
3371 NZ Hardinxveld Giessendam

ZAQELIJK Maashorst
Cereslaan 4
5384 VT Heesch

ZAQELIJK Bommelerwaard
Wichard van Pontlaan 86
5302 XC Zaltbommel088 00 49 800
Info@zaqelijk.nl
SMF_Keurmerk

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM