Klant­ervaringen

Passie voor opslag en transport!

Klant: Gebr. De Groot Opslag & Transport VOF  |  Marijn de Groot
ZAQELIJK: Floris Visser

Gebr. De Groot Opslag en Transport VOF is een veelzijdig opslag- en transportbedrijf. De VOF is in 2016 opgericht door familie De Groot. De focus van het bedrijf ligt met name op het creëren van opslagcapaciteit voor ondernemers. De reden is dat het aanbod van opslagcapaciteit steeds schaarser wordt en de vraag steeds groter. Het aanbieden van opslagcapaciteit biedt daardoor een goed toekomstperspectief.

De vennoten van de VOF zijn de drie broers Johan, Arie en Marijn, en hun vader Aart. Naast de VOF zijn de drie broers ook nog zelfstandig actief in het wegtransport. De passie voor de transportsector zit al vele generaties lang in de genen van familie De Groot. De roots van deze familie liggen in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar de familie een betrouwbare naam heeft opgebouwd. Dit komt met name door de werkwijze van de familie. Zij hebben integriteit, afspraak = afspraak en hard werken hoog in het vaandel staan.

Bij de start in 2016 heeft de VOF een perceel terrein aangekocht van 4.700 m² aan de Hoogeveenenweg in Nieuwekerk aan den IJssel. Het ging om een drassig grasland, dat in 2017 werd verbouwd en voorzien van een wasstraat. Sinds half 2019 wordt 60% van het terrein gebruikt door derden voor het opstallen van vrachtwagens, containers en opleggers en voor de wasstraat. Dit is het maximaal haalbare, omdat de overige 40% van het terrein nodig is om de spullen te kunnen verplaatsen.

Om aan de toenemende opslagvraag te kunnen voldoen, huurde de VOF sinds juni 2019 ongeveer 5000 m² bij een buurman aan de Eerste Tochtweg. Hier worden 85 opleggers van een transportbedrijf gestald. Daarbij regelt de VOF ook het vervoer van de lege opleggers naar de haven in Rotterdam.

De VOF kreeg de kans om het naastgelegen verharde terrein van 9.740 m² van de buurman aan te kopen. Dit terrein lag ook aan de Hoogeveenenweg. De familie De Groot zag dit als een unieke kans, omdat ze op die manier de opslagcapaciteit van hun huidige locatie konden uitbreiden. Het perceel ligt gunstig, is goed bereikbaar en de verharde bodem is geschikt voor de opslag van zware materialen.

Voor de aankoop van de extra grond moest de familie De Groot op zoek naar een bedrijfsfinanciering. Op advies van de bank kwamen zij terecht bij Floris Visser van ZAQELIJK. Het contact verliep voornamelijk tussen Floris en Marijn de Groot. Marijn omschrijft de situatie als volgt: ‘Voor je gevoel wil je meteen kopen, maar zo makkelijk is dat niet. Je hebt een plan nodig en iemand die je in het financieringstraject begeleidt.’

Marijn had meteen een goed gevoel bij Floris: ‘Floris is een neutraal persoon, hij is niet gebonden aan een bank. Daardoor kan hij verschillende opties uitzoeken. Tijdens ons eerste gesprek hebben we ons verhaal aan Floris uitgelegd en die ging meteen aan de slag met een plan voor de bank. Dit was hard nodig, want ons bod was al uitgebracht en geaccepteerd. Er was dus enige haast bij geboden.’

Marijn is tevreden over het verloop van het financieringstraject: ‘Tijdens het traject hebben we veel contact gehad met Floris en werden we uitstekend op de hoogte gehouden door hem. Floris is altijd bereikbaar en je krijgt altijd wel een reactie. Ook als je in de avond belt of een appje stuurt. Dit is voor ons belangrijk, omdat wij vaak pas ’s avonds zaken met elkaar bespreken.’

Mocht er in de toekomst nog een traject gaan lopen, dan is Marijn zeker van plan om Floris weer in te schakelen.

Heeft u vragen?

wilt u weten wat Floris voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Floris.

U kunt mij ook bellen:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Buitendams 91
3371 BB  Hardinxveld-Giessendam

ZAQELIJK Maashorst
Cereslaan 4
5384 VT Heesch

088 00 49 800 Info@zaqelijk.nl

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM