Klant­ervaringen
De bouwers van drijvende woningen 2.0. Duurzaam, snel en haalbaar.

Klant: Domera VOF  |  Contactpersoon: Maarten en Marius Vroegindeweij
ZAQELIJK: Floris Visser

Domera is een bedrijf dat drijvende woningen bouwt in alle soorten en maten. Van groot en luxueus tot tiny floating homes. De drijvende woningen bestaan uit een betonbak waarop de woonconstructie wordt gebouwd. Bij Domera maken ze gebruik van technieken zoals robotisering en Virtual Reality, waardoor ze goedkoper en inzichtelijker kunnen bouwen. Ook bouwen zij als eerste energie- en CO2-neutraal.

Domera is opgericht door twee broers: Maarten en Marius Vroegindeweij. Maarten is ingenieur en heeft zijn eigen ingenieursbureau 3BM Bouwtechniek in Zwijndrecht. Marius is aannemer en is eigenaar van ‘Vroegindeweij Bouwtechniek’. Bij Domera weten de broers hun kennis en kunde te combineren binnen één bedrijf.

De oprichting van Domera is voortgekomen uit een privévraagstuk. In 2014 kochten Maarten en zijn vrouw een waterkavel in Dordrecht. Op deze kavel was het mogelijk om een drijvende woning te maken. In mei 2016 zijn Maarten en Marius begonnen met de prefabricatie van de woning, nadat deze volledig was uitgetekend. In één week tijd hebben ze de woning wind en waterdicht gemaakt. Hierdoor kreeg het project flink wat aandacht van de pers en won het de titel “Woonboot van het Jaar”. Tot op heden wonen Maarten en zijn vrouw nog steeds met enorm veel plezier op deze bijzondere locatie.

Tijdens en na het bouwen van de woning van Maarten ontstond bij de broers het idee om hier samen een nieuwe onderneming voor op te richten. Bij het bouwen van drijvende woningen konden ze hun kennis en kunde als ingenieur en aannemer ideaal combineren. Marius en Maarten wilden de mogelijkheid hebben om zowel grote als kleine drijvende woningen te bouwen. Hiervoor moesten zij op zoek naar een geschikte bedrijfslocatie gelegen aan het water die voldeed aan hun voorwaarden.

In 2017 werd er intensief gezocht naar geschikte locaties. Uiteindelijk vonden de broers een locatie aan de Gouderaksedijk in Gouda. Op deze plek was in 1856 voor het eerst een scheepswerf gevestigd. Op de huidige locatie staat nog steeds een oude loods welke momenteel gerestaureerd wordt. Vanuit eigen visie en overtuiging willen Maarten en Marius de loods energieneutraal maken en BREAAM renoveren met behoud van de karakteristieke uitstraling. Door de vestiging van Domera aan de Hollandse IJssel wordt een jarenlange traditie van scheepsbouw in Gouda op een moderne wijze nieuw leven ingeblazen.

Voor de aankoop en de verbouwing van de nieuwe bedrijfslocatie hadden Marius en Maarten een financiering nodig. De bedrijfslocatie op zichzelf had niet veel waarde, daarvoor was een flinke investering nodig. Deze investering is niet per se iets waar banken op zitten te wachten, dus Marius en Maarten hadden echt behoefte aan een specialist om hun aanvraag tot een succes te maken. Via hun netwerk kwamen ze terecht bij Floris van ZAQELIJK.

Volgens Marius is Floris de geschikte persoon om een bedrijfsplan te vertalen naar een aanvraag voor de bank. ‘Wij kunnen heel leuk een plan bedenken, maar dat plan moet wel geaccepteerd worden door de bank. Daar komt Floris om de hoek kijken, hij zorgt dat de juiste informatie in de aanvraag komt te staan.’ Volgens Marius beschikt Floris over de juiste eigenschappen om een financiering te regelen: ‘Floris is zakelijk, betrouwbaar en effectief. Bovendien is hij goed bereikbaar en heeft hij kennis van zaken.’

Marius is tevreden over het traject dat ze met Floris hebben gedaan. ‘Het is gaaf om te zien dat je bedrijfsplan werkelijkheid kan worden. Daar doe je het uiteindelijk voor.’

Website: www.domera.nl

Heeft u vragen?

wilt u weten wat Floris voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Floris.

U kunt mij ook bellen:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Moerbei 16
3371 NZ Hardinxveld Giessendam

ZAQELIJK Maashorst
Cereslaan 4
5384 VT Heesch

ZAQELIJK Bommelerwaard
Wichard van Pontlaan 86
5302 XC Zaltbommel088 00 49 800
Info@zaqelijk.nl
SMF_Keurmerk

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM