Klant­ervaringen

Specialist op het gebied van Bevelmachines

Klant: Copier Bevelmachines B.V. | Jan Copier
ZAQELIJK: Marc Damen

Copier is fabrikant van Rotating Tool Lathes (RTL), ook wel Bevelmachines genoemd. Dit zijn stationaire machines waarbij de kop met de beitelhouders draait en het werkstuk stilligt, op die manier verspanen ze het einde van het werkstuk. De RTL-machines zijn ontworpen voor het bewerken van ronde metalen werkstukken zoals buizen, assen of cilinders. Copier beschikt over handmatige, PLC en CNC gestuurde stationaire machines voor verschillende diameters.

De machines van Copier zijn gespecialiseerd in de bewerking van grove en fijne metalen pijpen. Zij bieden daarmee oplossingen voor diverse industrieën (een breed publiek). Grove bewerkingen voor de Oil & Gas sector, verfijndere bewerkingen voor de Industrie (hydraulische cilinders) en nog verfijndere bewerkingen voor de Automotive. Door het brede spectrum is er veel kruisbestuiving, waardoor de onderneming continu leert en innoveert. Daarnaast verkoopt het bedrijf semi-automatische lasmachines om buizen en fittingen te lassen. De Copier Group is een onderneming waarin men zelf ontwerpt, samenstelt en wereldwijd distribueert.

De onderneming heeft de afgelopen jaren een internationale groei doorgemaakt. Copier zet zijn bevelmachines wereldwijd af en heeft hierdoor te maken met internationale betalingsafspraken. Zoals gebruikelijk bij internationale verkoop wordt er veel gewerkt met gespreide betalingen. Er wordt een aanbetaling gedaan en vervolgens betaalt de klant nog een gedeelte na goedkeuring en na ontvangst van de afgesproken documenten. Bij ingebruikname van de machines en na de training op de werkvloer volgt de laatste restantbetaling. Deze betalingswijze zorgt voor een groot kapitaalbeslag bij de onderneming. 

Via Van Noordenne Accountants kwam de heer Jan Copier in contact met Marc Damen van ZAQELIJK. Marc wees Jan op de stimuleringsregelingen van de Nederlandse overheid. Atradius Dutch State Business biedt al ruim 80 jaar namens de Nederlandse overheid een scala van verzekeringen en garanties voor risico’s bij het zakendoen in het buitenland. In samenwerking met de huisbankier van de Copier Groep zijn we tot een passende oplossing gekomen voor de onderneming. 

Via het ondernemersnetwerk van ZAQELIJK heeft Marc tevens Jan in contact gebracht met een ondernemer die over aanvullende expertise beschikt, waarmee hij zijn voordeel kan doen op het gebied van de export.

Jan heeft ZAQELIJK ingeschakeld, omdat hij ondersteuning zocht bij het regelen van de financiering van het werkkapitaal (niet zijn tak van sport is). Volgens hem biedt ZAQELIJK een breed pallet aan financieringsmogelijkheden (die hij zelf als ondernemer niet had kunnen uitzoeken): ‘Hiervoor heb je kennis, ervaring en een groot netwerk nodig. Marc brengt deze zaken met zich mee en dat is voor mij dan ook de meerwaarde van ZAQELIJK.’   

Website:
http://www.bevelmachines.com
http://www.pipespoolwelding.com

Heeft u vragen?

Wilt u weten wat Marc voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Marc.

U kunt mij ook bellen:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Moerbei 16
3371 NZ Hardinxveld Giessendam

ZAQELIJK Maashorst
Cereslaan 4
5384 VT Heesch

ZAQELIJK Bommelerwaard
Wichard van Pontlaan 86
5302 XC Zaltbommel088 00 49 800
Info@zaqelijk.nl
SMF_Keurmerk

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM