Klant­ervaringen

Zorg kan anders!

Klant: BijBram | Bram van der Leden
ZAQELIJK: Marc Damen

Zorgboerderij BijBram... 

..... doet het anders waardoor mensen opleven die elders zijn uitbehandeld;
..... spreekt van leden i.p.v. cliënten of patiënten;
..... staat voor herstel, respect, steun, nabijheid, maatwerk en eenvoud. 

Bram van der Leden besloot in 2014 het roer om te gooien na 25 jaar voor een zorginstelling gewerkt te hebben. Bram van der Leden wilde betere psychiatrische zorg bieden door op het land van zijn ouders in Ameide zorg en het boerenleven samen te brengen. Bram van der Leden was zelf boer voordat hij werkzaam was in de zorg. In de combinatie van beide werkgebieden zag én ziet hij goede mogelijkheden om leden te helpen om terug te keren in de maatschappij. 

De naam van de zorgboerderij is niet zonder reden gelinkt aan de naam van de oprichter. Bram van der Leden is persoonlijk sterk betrokken bij zijn leden en bij alles wat er gebeurt op de boerderij. De missie van Bram van der Leden is om mensen een plek te geven waar ze op hun eigen tempo aan herstel kunnen werken. Vooral die mensen die door anderen als “moeilijk” worden ervaren. 

Met deze succesvolle filosofie draagt BijBram bij aan een nieuwe beweging binnen de GGZ welke persoonsgericht is en gericht is op een meer inclusieve samenleving. Vooral dat laatste is belangrijk in de filosofie van BijBram. In plaats van de focus op beter worden ligt de focus op het terugbrengen in de groep en in de samenleving van kwetsbare mensen met een psychische zorgbehoefte die het contact met de buitenwereld zijn kwijt geraakt. Herstel volgt dan vaak vanzelf. 

De zorgboerderij in Ameide is in 2014 gestart en biedt dagbesteding aan voor leden met een zwaardere zorgvraag. De zorgboerderij in Meerkerk is in 2018 gestart en biedt (tijdelijke) woonbehoefte aan voor leden met een lichte tot middelzware zorgvraag en daarnaast beperkte dagopvang. 

Momenteel wordt de zorgboerderij verbouwd. Met deze verbouwing wordt de woonlocatie toekomstbestendig gemaakt. De studio’s zullen naast de huidige bewoners ook bewoond gaan worden door jongeren in de leeftijd van 18-27 jaar. BijBram verwacht kwetsbare jongeren te kunnen gaan ondersteunen die bijvoorbeeld uitstromen uit jeugdhulpverblijf of thuisloos zijn. Vanuit een eigen studio kunnen deze jongeren op zoek naar een baan of nog de benodigde opleiding volgen waarbij ze geen zorg hebben om woonruimte. Uiteindelijk komen de jongeren op eigen benen te staan met een baan die bij ze past en de zelfstandigheid die daarbij hoort.

BijBram is daarmee partner binnen het project ‘Eerst een thuis’ van de gemeentes. In deze aanpak wordt iedere deelnemer op alle leefdomeinen – daar waar nodig – de juiste hulp en begeleiding geboden. Eerst een thuis ontwikkelt een gezamenlijke aanpak, met ruimte voor de eigen werkwijze van BijBram. Hierbij werken professionals multidisciplinair samen, over de grenzen van aanvullende zorg, basiszorg, werk en inkomen en de sociale basis heen.

BijBram heeft de gelegenheid gekregen om het zorgvastgoed dat hij reeds enkele jaren huurde aan te kopen. ZAQELIJK, Marc Damen de financieel adviseur en Bram van der Leden waren in een eerder traject met elkaar in contact gebracht door de accountant van BijBram, Fiduro. Bram benaderde zijn zakelijk financieel adviseur voor de begeleiding bij de aanvraag van zijn vastgoedfinanciering.  ZAQELIJK heeft voor BijBram de financieringsmogelijkheden nader onderzocht.

Zowel Marc Damen als Bram van de Leden zijn voorstander van langdurige relaties, zo ook als het gaat om een bedrijfsfinanciering. BijBram is echter ook ondernemer en vanuit zakelijk oogpunt verplicht om te kijken wat er te koop is in de markt van vastgoedhypotheken. 

Triodosbank, is de bank die zowel qua filosofie als zakelijke voorwaarden goed BijBram past.
ZAQELIJK en Triodosbank hebben ook in dit traject gezamenlijk de zakelijke financiering van BijBram mogen arrangeren. Bram van de Leden geeft aan dat hij tevreden is over de samenwerking met ZAQELIJK.  “ik kan Marc Damen met een gerust hart aan iedere zorgondernemer aanbevelen” , hij begrijpt onze businesscase, is pragmatisch, duidelijk en staat dichtbij de ondernemer.

http://www.bijbram.nu

Heeft u vragen?

Wilt u weten wat Marc voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Marc.

U kunt mij ook bellen:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Buitendams 91
3371 BB  Hardinxveld-Giessendam

ZAQELIJK Maashorst
Cereslaan 4
5384 VT Heesch

088 00 49 800 Info@zaqelijk.nl

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM