Commercieel Vastgoed financiering

Onder commercieel vastgoed wordt aankoop en verkoop van bedrijfsobjecten, woonhuizen en andere gebouwen verstaan zonder eigen gebruik als einddoel. Het commerciële vastgoed wordt verhuurd of doorverkocht. 

Er is een duidelijke splitsing zichtbaar in de financierbaarheid van commercieel vastgoed. Voor financieren van woningen, appartementen zogenaamd residentieel vastgoed zijn er verschillende gespecialiseerde “niet bancaire” financieringspartijen in de markt. Indien u professioneel vastgoedbellegger bent komt u hiervoor in aanmerking. ZAQELIJK heeft met meerdere van deze professionele financieringspartijen een samenwerkingsovereenkomst en kan u hierin als onafhankelijke partij adviseren en ontzorgen.

Een bancaire financiering voor bedrijfsmatig commercieel vastgoed is vandaag de dag moeilijk haalbaar. De bancaire instellingen zijn zo goed als dicht. Ondernemers financieren hun bedrijfsmatig commercieel vastgoed daarom steeds vaker buiten de bancaire instellingen om. Vooral voor het MKB met een financieringsvraag van € 1 tot € 5 miljoen kan het lastig zijn om geschikte financiering voor hun bedrijfsmatig commercieel vastgoed te vinden.
Oorzaak van de terughoudende houding van de bancaire instellingen is dat zij rekening moet houden met verhoogde kapitaalbuffers. Bancaire instellingen moeten meer kapitaal op de balans aanhouden om een herhaling van de bankencrisis van 2008 te voorkomen.

Er is veel geld beschikbaar in de markt. Van allerlei soorten partijen, en deze partijen zijn op zoek naar rendement. Een spaarrekening levert niet veel op, op de beurs is minder eenvoudig rendement te halen, maar vastgoed is voor velen nog interessant.

ZAQELIJK koppelt ook ondernemers met een financieringsbehoefte voor vastgoed aan één van hun private investeerders. Deze investeerders zoeken naar mogelijkheden om hun vermogen te laten renderen en financieren hierdoor het vastgoed van de ondernemer. Die betaalt voor zijn hypotheek als wederdienst een iets hogere rente aan de investeerder.

Heeft u vragen?

Wij helpen u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

U kunt ons ook bellen:

Ontdek hoe wij onze klanten hebben geholpen op het gebied van financieringen voor commerieel vastgoed

Netflix producent Lucio Messercola over zijn ervaring met ZAQELIJK

Messercola TV-producties

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Buitendams 91
3371 BB  Hardinxveld-Giessendam

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

088 00 49 800 Info@zaqelijk.nl

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM