Bedrijfsmiddel financieren (leasing)

U gaat investeren en bent op zoek naar een financiering? Met leasing kunnen veel soorten bedrijfsmiddelen gunstig gefinancierd worden. Of het nu gaat om € 5.000 of € 500.000 ZAQELIJK kan uw leaseoplossing verzorgen.

Bedrijfsmiddelen financieren

U wilt investeren in bedrijfsmiddelen. Bijvoorbeeld een nieuwe machine, computer of een bestelauto. Welke mogelijkheden zijn er dan voor u om aan geld te komen? Zoekt u het binnen uw bedrijf of gaat u een lening aan om de financiering rond te krijgen. Bedrijfsmiddelen zijn vaak kostbaar. U kunt op verschillende manieren ruimte maken om ze te kunnen financieren. Binnen uw onderneming kunt u financiële ruimte creëren. Denk aan het alert omgaan met uw voorraad, actief debiteurenbeheer en crediteurenbeheer.

Er zijn verschillende financieringsvormen buiten uw onderneming die geschikt zijn voor investeren in bedrijfsmiddelen. De looptijd van de financiering moet aansluiten bij de periode dat u het bedrijfsmiddel gebruikt. Veel bedrijfsmiddelen zult u langer dan een jaar gebruiken, bijvoorbeeld vijf jaar. Dan hoort daar ook een financieringsvorm met een lange looptijd bij zoals bijvoorbeeld een middellang krediet. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voorraad die u financiert met een kortlopend krediet. Bedrijfsmiddelen behoren tot de vaste activa: u heeft ze langer dan een jaar in je bezit. Voorraad behoort tot de vlottende activa: u heeft ze korter dan een jaar in je bezit.

Bij leasing betaalt u voor het gebruik van bedrijfsmiddelen zoals een auto, machine of computer als een vorm van huur. U betaalt een bedrag per maand en niet ineens een groot bedrag. Zo houdt u werkkapitaal in uw bedrijf beschikbaar.

Er zijn grofweg 2 leasing varianten, operational- & financial lease:

Operational lease is een leasevorm waarbij u een vast bedrag per maand betaalt en daarmee het leaseobject mag gebruiken. U bent geen eigenaar van het leaseobject en aan het einde van het leasecontract levert u het leaseobject weer in bij de leasemaatschappij. U heeft nergens meer omkijken naar. In het vaste maandbedrag zitten alle kosten die bij autorijden komen kijken, behalve de brandstofkosten.

Financial lease kunt u eigenlijk het beste zien als een lening. U koopt een object en betaalt deze in termijnen terug. Met deze vorm van leasen komt het object op uw balans te staan, want u bent economisch eigenaar. Na afloop van uw leasecontract, als alle termijnen zijn voldaan, bent u ook juridisch eigenaar. Dit betekent dat u alle zeggenschap over het object heeft en dus volledig eigenaar bent.

Zakelijke lease vergelijken

Aanbieders vergelijken loont. Naast bancaire instellingen zijn er ook verschillende gespecialiseerde leasemaatschappijen. En deze specialisten kunnen vanwege hun expertise nog wel eens een betere keuze zijn. Bancaire instellingen kunnen algemene rekenmodellen voor het berekenen van de kosten, gebruiken. Daardoor krijgt u als ondernemer niet altijd de beste voorwaarden. Het loont om verder te kijken dan het standaard rentepercentage. De beste keuze voor een leasemaatschappij hangt af van wat u gaat leasen, de aanschafwaarde, hoe lang en intensief u het gaat gebruiken en waarvoor.

Uw uiteindelijke kosten en voordelen hangen van een aantal factoren af:
  • Het rentepercentage;
  • De voorwaarden rondom aflossing tijdens en na de looptijd;
  • De mogelijkheden voor extra aflossing;
  • De beste combinatie van financieringen waardoor u nog beter uit bent dan wanneer u voor één oplossing kiest.
Snelle leasevragen met online applicatie

Binnen tien minuten is duidelijkheid of uw financiële of operationele leaseaanvraag wordt verstrekt. ZAQELIJK maakt gebruik van een online applicatie, waarin wij calculaties, financiële of operationele leaseaanvragen direct kunnen indienen bij één van de grootbanken.

Dit betreft leaseaanvragen tot een bedrag van € 250.000. Voor leaseaanvragen die groter zijn dan € 250.000, onderhouden wij korte lijnen met de financierder voor een maatwerkoplossing.

ZAQELIJKE service

Op het moment dat de financieringsaanvraag is goedgekeurd, hebben wij in overeenstemming met de financierder afgesproken namens hen de offerte uit te brengen. Dit doen wij tegen marktconforme tarieven en voorwaarden, én met de ZAQELIJKE service, korte lijnen en persoonlijke werkwijze.

Duidelijkheid op korte termijn

Ook voor relaties die kapitaalintensieve bedrijfsmiddelen verkopen, of waar de vraag naar financiering actueel is, geeft dit ons de mogelijkheid afnemers in contact te brengen met ZAQELIJK. Wij reageren adequaat, zodat op korte termijn duidelijk is of het object gefinancierd kan worden.

Voordelen voor relaties: 
  • Kennis en kunde op het gebied van leasing;
  • Gemak door de korte, persoonlijke lijnen;
  • Snel uitstel;
  • Marktconforme tarifering.

ZAQELIJK kan u van dienst zijn door voor u aanbieders van zakelijke lease te vergelijken. Daarbij nemen wij u werk uit handen en verzorgen wij voor u de volledige aanvraag. Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze financieringsregisseurs.

Heeft u vragen?

Wij helpen u direct. Laten we een vrijblijvende afspraak maken.

U kunt ons ook bellen:

a

a

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Contact

ZAQELIJK Altena
Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

ZAQELIJK Drechtsteden
Daltonstraat 1
3335 LR Zwijndrecht

ZAQELIJK Lek- en Merwestreek
Moerbei 16
3371 NZ Hardinxveld Giessendam

ZAQELIJK Maashorst
Cereslaan 4
5384 VT Heesch

ZAQELIJK Bommelerwaard
Wichard van Pontlaan 86
5302 XC Zaltbommel088 00 49 800
Info@zaqelijk.nl
SMF_Keurmerk

© ZAQELIJK  |  Privacybeleid  |  Ontwerp & realisatie: MM